Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@20:35:42 GMT

مقدراتی که در شب ۲۳ رمضان امضا می‌شود

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۶۳۰۸۲

مقدراتی که در شب ۲۳ رمضان امضا می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر شب قدر شبی بسیار بافضیلت بوده که یکی از شب‌های نیمه دوم ماه رمضان است که بر اساس روایات به احتمال زیادتر شب بیست و سوم ماه رمضان است و توصیه بسیار شده از این فرصت‌های به دست آمده باید بیشترین بهره را برد و امام صادق علیه السلام فرمود: «قلب ماه رمضان شب قدر است».

شکی نیست که «لیلة القدر» یکی از شب‌های رمضان است و ائمه (ع) اصرار بسیاری داشته اند که شیعیان چند شب را به عبادت و شب زنده داری مشغول باشند تا آن شب را درک کنند که بنابراین اختلاف تقویم موجب نمی‌شود که چند شب قدر داشته باشیم و روایت شده که «مقدرات در شب نوزدهم تعیین، در شب بیست و یکم تأیید و در شب بیست و سوم ماه رمضان امضا می شود».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اصل شب قدر از ابتدای آفرینش جهان هستی وجود داشته ولی فضائل بسیار بالایی به طور ویژه در این شب برای امت اسلام قرار داده شده که در امت‌های پیشین سابقه نداشته است.

شب قدر شب نور و رحمت شب نزول قرآن و مطلع خیرات و سعادت و هنگام نزول برکات و سرآغاز زندگی نوین بشر و مبدأ تحول و تاریخ کمال واقعی انسان‌هاست، شبی که اگر نبود و نمی‌آمد شب تیره بختی انسان به پایان نمی‌رسید و بامداد نیک بختی او طلوع نمی‌کرد.

آمین‌گویی فرشتگان در شب بیست و سوم بر دعاهای مؤمنین

شب قدر یعنی شب خلوت و خلوص و خلاصی، شب نیاز و نیایش، شب راز و رجعت و رهایی، شب تنهایی و توبه و تقدیر، شب قرآن و قیام و قرائت، شب شرم و شور و شهادت، شب ندامت و نماز و نزول، شب آمرزش و آرامش که در این شب دعای کسی رد نمی‌شود مگر دعای عاق والدین، قطع کننده رحم نزدیک، کسی که شراب بنوشد و کسی که دشمنی مؤمنی در دلش باشد.

در روایات اهل بیت آمده است: فرشتگان در شب قدر فرود آمده و در زمین پخش می‌شوند و بر مجالس مؤمنین گذشته بر آنان سلام می‌کنند و برای دعاهای آنها «آمین» می‌گویند تا آنگاه که سپیده دم طلوع کند و وقتی که سحر شب قدر فرا می‌رسد ملائکه به دستور جبرئیل باز می‌گردند ملائکه به جبرئیل می‌گویند که امشبی که ما پایین آمدیم و برای دعا کنندگان طلب استغفار کردیم، نتیجه چه شد؟ جبرئیل می‌فرماید: که نیازهای آن‌ها بر آورده شده و خداوند همه آن‌ها را می‌آمرزد به غیر از افرادی که سه گناه خاص را انجام داده اند.

اعمال مخصوص شب بیست سوم رمضان

علاوه بر انجام اعمال مشترک توصیه‌هایی چند به انجام اعمال ویژه در شب ۲۳ رمضان شده که با توجه به اهمیت شب بیست و سوم غسل، احیا و زیارت امام حسین (ع) در این شب فضیلت بسیار دارد و خواندن سوره عنکبوت و روم
خواندن سوره عنکبوت و روم که حضرت صادق (ع) قسم یاد فرموده که خواننده این ۲ سوره در این شب از اهل بهشت است.

محمّد بن عیسی به سند خود از امامان صالح روایت کرده که فرمودند: در شب بیست‌وسوم از ماه رمضان این دعا را چندبار بخوان در حال سجود و قیام و قعود و بر هر حالی که هستی در تمام ماه و در طول زندگی‌ات البته تا جایی که ممکن باشد و نیز هر زمانی که به یادت آید.

پس از ستایش پروردگار به بزرگواری و فرستادن صلوات بر پیامبر (ص) دعای سلامتی امام زمان (عج) بسیار تاکید شده است.

شب قدر، شب مبارکی است که هر انسان در آن به درگاه الهی می‌رود و به سعادت حضور معنوی و لذت تقرّب می‌رسد و امشب خدا به اشک‌هایی که ریخته می‌شود پاداش می‌دهد و این اشک‌ها خاموش کننده شعله‌های خشمی هستند که قرار است تن آدمی را به آتش بکشند.

توبه عمل توصیه شده در شب بیست سوم

ناامیدی از رحمت خدا از گناهان کبیره است و امید به بخشایش انسان را در راه پاکی و کمال یاری می‌دهد و توبه یعنی انسان در بن بست قرار نمی‌گیرد و همیشه به رهایی و نجات امیدی دارد و توبه به عنوان یکی از مهم‌ترین اعمال شب قدر است در کلام و سیره معصومین (ع) تأکید فراوانی بر آن شده است و باید در این شب‌های مبارک تلاش کرد که در حالات فکری و روحی و قلبی تغییر ایجاد شود و تصمیم بر ترک گناه گرفته شود.

تلاوت قرآن، شب زنده‌داری، شناخت خداوند سبحان و تأمل در نفس خودت جمله اعمال دیگری است که مقدمه‌ای برای رسیدن به مقام رستگاری، نورانیت دل و نوعی معراج روحی مؤمن جهت توجه قلبی بیشتر به خداوند متعال است‌.

کد خبر 5474382

منبع: مهر

کلیدواژه: شب قدر ماه رمضان 1401 کرمانشاه ماه رمضان 1401 شب قدر بوشهر کرمانشاه ویروس کرونا خطبه های نماز جمعه آمار کرونا شب های قدر شب احیا ماه مبارك رمضان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خراسان رضوی شهادت حضرت علی مشهد شب بیست و سوم شب بیست ماه رمضان شب قدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۶۳۰۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود

ایتنا - دبیرکل سازمان جهانی بهداشت از کشورها خواست تا با امضای تفاهم‌نامه‌ای برای کمک به مبارزه با همه‌گیری‌های آینده موافقت کنند.
تفاهم‌نامه جدید و مجموعه‌ای از به‌روزرسانی‌های قوانین موجود در مقابله با همه‌گیری‌ها، به منظور تقویت دفاع جهانی در برابر عوامل بیماری‌زای جدید پس از همه‌گیری کووید-۱۹ که جان میلیون‌ها تن را گرفت، تدوین شده است.

کشورهای عضو این سازمان قرار است در روز ۲۱ اردیبهشت مذاکرات بر سر این توافق را نهایی کنند تا بتوانند آن را در نشست سالانه سازمان بهداشت جهانی در اواخر ماه به تصویب برسانند، ولی اختلافات بزرگی بر سر متن این تفاهم‌نامه وجود دارد.

تدروس آدهانوم، دبیر‌کل سازمان جهانی بهداشت، در نشست ژنو با اشاره به اهمیت این توافق به کشورهای جهان گفت: «به مردم دنیا، مردم کشورهای تان، و مردمی که نماینده آنها هستید، آینده امنی بدهید.»

یکی از اصلی‌ترین اختلافات میان کشورهای ثروتمند و کشورهای در حال توسعه، موضوع به اشتراک‌گذاری عادلانه داروها و واکسن‌ها برای جلوگیری از تکرار معضلات دوران کرونا است.

دسترسی به پاتوژن‌های شناسایی شده در داخل کشورها، دسترسی به محصولات مبارزه با بیماری همه‌گیر مانند واکسن‌های تولید شده؛ و توزیع عادلانه نه تنها آزمایش‌ها، درمان‌ها و واکسیناسیون‌های ضد همه‌گیر، بلکه ابزار تولید آنها از موضوعات مورد بحث میان کشورها است.

شماری از سیاستمداران در کشورهایی مانند آمریکا و استرالیا استدلال می‌کنند که این توافق که الزام قانونی دارد، قدرت زیادی را به سازمان بهداشت جهانی می‌دهد.

دبیرکل سازمان بهداشت جهانی این استدلال را رد می‌کند و می‌گوید تفاهم‌نامه به کشورها کمک می‌کند تا در برابر شیوع همه‌گیری بهتر از شهروندانشان محافظت کنند.

سازمان بهداشت جهانی در هفته‌های اخیر در مورد رشد تصاعدی آنفولانزای مرغی با نگرانی در مورد اینکه در صورت شروع انتقال آن بین انسان‌ها چه اتفاقی خواهد افتاد، زنگ‌های خطر را به صدا درآورد و این موضوع، فوریت رسیدن به این توافق را برجسته‌تر کرد.

در تاریخ ۷۵ ساله این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد، تنها باری که کشورهای عضو توانستند با یک معاهده قانونی الزام‌آور موافقت کنند، معاهده کنترل دخانیات در سال ۲۰۰۳ میلادی بود.

سازمان بهداشت جهانی پس از همه‌گیری کووید-۱۹ به دلیل رویکرد خود در پیدا کردن منشاء ویروس آماج انتقادهای فراوان قرار گرفت.

در این ارتباط، این سازمان، یک بازدید به شدت کنترل شده از چین داشت و به این نتیجه رسید که «بسیار بعید» است که ویروس کرونا از آزمایشگاهی در شهر ووهان به انسان منتقل شده باشد.

با این حال سازمان بهداشت جهانی در پی فشارها، گزارش تحقیقی دیگری منتشر کرد و در آن، گروه متخصصان این سازمان گفتند که داده‌های لازم برای توضیح چگونگی شروع همه‌گیری وجود ندارد.

گروه متخصصان سازمان بهداشت جهانی همچنین گفت که نمی توان نظریه «حادثه آزمایشگاهی» را نادیده گرفت اما تأکید کرد که چین اطلاعاتی به این نهاد بین‌المللی ارائه نکرده است که در آن احتمال ابتلا به ویروس کرونا ناشی از نشت آزمایشگاهی ارزیابی شده باشد.

دیگر خبرها

  • ۷ قرارداد تولید بار اول از سوی مناطق نفت‌خیز جنوب امضا می‌شود
  • ◄ امضاهای برکناری مدیرعامل راه آهن واقعی بود/ افشای شکایت صالحی از مدیرعامل کارزار
  • تپسل و شیپور قرارداد همکاری امضا کردند
  • ایران و فائو در زمینه تولید زعفران پروژه جدید امضا کردند
  • افزایش «حق مسکن» کارگران منتفی است
  • ملاقات زنوزی با امام جمعه تبریز؛ گل محمدی تعهدنامه ای که نکونام امضا کرد را امضا نکرد!
  • توافقی را که به آتش بس فراگیر منجر نشود، امضا نخواهیم کرد
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • ۹۲ درصد متقاضیان واجد شرایط تسهیلات نهضت ملی مسکن، قرارداد امضا کردند
  • نامه‌ای که دردسرساز شده است؛ باشگاه استقلال به دنبال گرفتن امضا از بازیکنان در تعطیلات